Laki 241/2019 elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta

Eduskunta on hyväksynyt uuden lain hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta. Laki perustuu EU:n direktiiviin 2014/55/EU. Elinkeinonharjoittajien osalta laki astuu voimaan 1. huhtikuuta 2020. Lain mukaan elinkeinonharjoittajalla on oikeus saada toiselta elinkeinonharjoittajalta pyynnöstä sähköinen lasku.

Tämä tarkoittaa käytännössä, että kaikilla yrityksillä, joiden tilikauden liikevaihto on yli 10 000 euroa, tulee olla käytössä sähköisen laskutuksen mahdollistava ohjelmisto. Laskuja ei ole pakko lähettää verkkolaskuna, mutta mikäli asiakas niin pyytää, verkkolasku tulee toimittaa. Sähköisellä laskutuksella tarkoitetaan Finvoice-verkkolaskua, eli sähköpostilasku ei riitä.

Mitä yrittäjän tulee tehdä?

Mikäli yritykselläsi ei ole vielä mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja, sinun tulee ottaa käyttöön laskutusohjelma, joka mahdollistaa verkkolaskujen lähetyksen. Laskuhari-laskutusohjelmalla verkkolaskujen lähetys onnistuu helposti napin painalluksella.

Mitä kustannuksia verkkolaskutukseen siirtymisestä syntyy?

Verkkolaskutus on nykyään hyvinkin edullista. Esimerkiksi Laskuharissa verkkolaskujen lähetys maksaa 0,80 € / lasku. Mikäli olet hoitanut yrityksesi laskutuksen Excelissä tai tulostetuilla laskupohjilla, sinun täytyy ottaa käyttöösi laskutusohjelma, joka mahdollistaa verkkolaskujen lähetyksen.

Mikäli sinun tarvitsee lähettää verkkolaskuja vain harvoin, edullisin vaihtoehto on ottaa käyttöön Laskuharin kappalehinnoitteluversio. Siinä maksat ainoastaan avausmaksun 25 euroa sekä 1 euron / ohjelmaan tallennettu lasku. Enemmän laskuja lähettävälle kuukausimaksullinen versio on edullisempi, sekin alk. 7,90 € / kk.

Tutustu Laskuhari-laskutusohjelmaan tästä

Lisätietoja

Kirjaudu sisään © Copyright Datahari Solutions 2015-2023 | Asiakaspalvelu: info@laskuhari.fi / 040 661 8466 (ark. klo 7-12)

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%

Rekisteriseloste | Tietosuojakäytäntö | Käyttöehdot | Ilmainen laskutusohjelma | 2014/55/EU

Onko sinulla kysyttävää?