Miten lasku tehdään?

Tämä ohje kertoo, miten lasku tehdään Laskuhari-laskutusohjelmalla.

Katso alotusopas-videosta:

1. Klikkaa Uusi

Kun kirjaudut laskutusohjelmaan, aukeaa lomake uuden laskun luomista varten heti, eli voit alkaa saman tien tekemään uutta laskua. Jos olet avannut toisen laskun laskuikkunaan, sinun tulee klikata ylävalikosta Uusi, jolloin laskupohja tyhjenee.

2. Valitse asiakas

  • Voit valita asiakkaan asiakasrekisteristä kaksoisklikkaamalla asiakasnumero-, tai yritys-kenttää tai klikkaamalla Valitse-painiketta.
  • Jos asiakasta ei ole rekisterissä, voit kirjoittaa asiakkaan yhteystiedot niille tarkoitettuihin kenttiin. Asiakas lisätään rekisteriin, kun tallennat laskun.
  • Voit myös kirjoittaa asiakkaan nimen tai asiakasnumeron niille tarkoitettuun kenttään ja painaa Enter-näppäintä, jolloin asiakkaan tiedot haetaan automaattisesti rekisteristä, mikäli ne sieltä löytyvät.

3. Täytä laskun tiedot

Täytä seuraavaksi oikeanpuolimmaiseen sarakkeeseen haluamasi tiedot, kuten päiväys ja maksuehto. Päiväykseksi tulee automaattisesti kuluva päivä. Voit täyttää myös muut kentät tarvittaessa, mutta niihin ei ole pakko kirjoittaa mitään.

4. Lisää laskurivit

Ensimmäinen laskurivi tulee valmiiksi laskulle, kun luot uuden laskun. Kirjoita riville varattuihin kenttiin laskurivin tiedot. Pääset etenemään seuraavaan kenttään tabulaattorilla. Enter-näppäintä painamalla luodaan uusi laskurivi. Mikäli haluat valita tuotteen tuoterekisteristä, kaksoisklikkaa koodi-sarakkeen kenttää tai paina Enter, kun kyseinen kenttä on aktiivisena.

5. Määritä status, kommentti ja lisätiedot

Asiakastietojen alapuolella on Laskun lisätiedot-kenttä. Siihen voit kirjoittaa laskulle tulostettavan tekstin. Laskurivien alapuolella oleva kommentti-kenttä ei tulostu laskulle, vaan sitä voit käyttää kirjoittamaan laskuun liittyvän kommentin itsellesi.

Voit määrittää laskulle myös statuksen, toimituksen tilan ja merkinnän siitä, onko lasku laskutettu. Kun lähetät laskun laskutusohjelman kautta, laskutettu-status muuttuu automaattisesti, ja lähetyslokiin lisätään merkintä lähetyksestä. Manuaalisesti vaihdettuna laskutusstatus ei lisää lähetyslokiin merkintää.

6. Tallenna lasku

Tallenna lasku lopuksi klikkaamalla Tallenna-painiketta. Mikäli asiakastietoja ei löydy asiakasrekisteristä, ohjelma kysyy "Luodaanko uusi asiakas?". Jos et ole antanut laskuriveille arvonlisäveroa, kysyy ohjelma, tehdäänkö käännetyn verovelvollisuuden lasku.

Kirjaudu sisään © Copyright Datahari Solutions 2015-2022 | Asiakaspalvelu: info@laskuhari.fi / 040 661 8466 (ark. klo 7-12)

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%

Rekisteriseloste | Tietosuojakäytäntö | Käyttöehdot | Ilmainen laskutusohjelma | 2014/55/EU

Onko sinulla kysyttävää?