Ilmainen tulostettava valtakirjapohja

Valtakirja on asiakirja, jolla henkilö voi valtuuttaa toisen henkilön toimimaan puolestaan. Valtakirjaa voit joutua käyttämään esimerkiksi, jos haluat pyytää tuttavaasi noutamaan omalle nimellesi osoitetun paketin postista. Valtakirjaa voidaan käyttää myös valtuuttamaan toinen henkilö myymään tai ostamaan jotain toisen puolesta.

Valtakirja soveltuu myös moneen muuhun toimeksiantoon, jonka suorittaminen sallittaisiin normaalisti vain henkilökohtaisesti tietylle henkilölle. Valtakirjalla tämä henkilö voi valtuuttaa toisen henkilön suorittamaan toimeksiannon puolestaan.

Tulostettava yksilöity valtakirja

Yksilöidyllä valtakirjalla voidaan valtuuttaa toinen henkilö suorittamaan tietty yksilöity toimeksianto. Tämä voi olla esimerkiksi paketin noutaminen postista tai kuolinpesän pankkiasioiden hoitamista varten luotu valtakirja.

Avoin valtakirja

Avoin valtakirja on asiakirja, jossa ei määritetä erikseen tehtävää, jota valtuutus koskee. Valtuutuksen tehtävä on siis valtuuttajan ja valtuutetun välisen sopimuksen varassa. Avoin valtakirja ei kelpaa kaikissa tapauksissa, kuten esimerkiksi rahan nostamisessa pankista.

Paketin noutaminen postista valtakirjalla

Jotta valtuuttaa toisen henkilön noutamaan omalle nimellesi kirjatun paktein postista, sinun tulee luoda paketin noutajalle valtakirja. Valtakirjasta tulee selvitä valtuutettavan henkilön nimi ja henkilötunnus sekä valtuuttajan allekirjoitus, nimenselvennys ja henkilö- tai y-tunnus.

Voit ladata eri postiyhtiöiden valtakirjat oheisista linkeistä.

Pankkien valtakirjat

Pankkiasioiden hoitoon tarvitset tietynlaisen valtakirjan. Tällaisen valtakirjan pohjaa kannattaa kysyä suoraan pankista, jonka asioiden suorittamiseen haluat valtakirjan luoda. Pankit ovat luonnollisesti hyvin tarkkoja siitä, että valtakirja on asiallinen ja oikein tehty.

Lue lisää Osuuspankin verkkosivuilta

Lisää aiheesta

Voit lukea lisää valtakirjoista oheisista linkeistä ulkoisiin palveluihin.

Kirjaudu sisään © Copyright Datahari Solutions 2015-2022 | Asiakaspalvelu: info@laskuhari.fi / 040 661 8466 (ark. klo 7-12)

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%

Rekisteriseloste | Tietosuojakäytäntö | Käyttöehdot | Ilmainen laskutusohjelma | 2014/55/EU